Allt för ert kommande

Bröllop

I över 30 år har vi haft äran att hjälpa bröllopspar på den stora bröllopsfesten.
Vi vill infria era förväntningar och göra festen något fint och minnesfullt med mat och service.
Vi lyssnar på era önskemål och förväntningar och ger er råd och tips på vägen, allt för ett lyckat bröllopsevenemang. Man brukar börja med ett möte på vår restaurang helt kostnadsfritt, om ni bor så ni kan ta er till Örkelljunga. Annars har vi kört telefonmöte och ibland i microsoft teams. Man kan efter man bestämt sig komma och provsmaka menyn till en kostnad beroende på maträtt.
På mötet går vi igenom era tankar om hur ni vill ha det och vad ni gillar för mat om det är något ni inte tål eller tycker om. Ni får därefter en personlig bröllopsmeny med några förslag ni väljer mellan. Vi brukar anpassa oss efter säsong, budget, festlokalen och gästerna. Men framför allt det är ER dag och ni som skall välja maten som ni älskar!
Ni ska känna er trygga med vår hjälp så ni kan slappna av och verkligen njuta av er stora bröllopsfest.
Vi har nära samarbete med fest och tält i Helsingborg festotalt.se kika gärna in på deras hemsida om ni behöver hyra något till festen.

BRÖLLOPSMENY


Mingelmat


Fruktspett med Ananas Jordgubb och Physalis….25:-
Västerbottenkrustader….20:-
Rågchips med fetaoströra och persilja….20:-
Tunnbrödsstubbar med rökt lax färskost och dill….25:-
Skagenkrustad med räkor dill och sikrom……30:-
Ostkex med cheddar och oliv….20:-
Man brukar räkna 2 krustader eller kex per person och ett fruktspett.

Förrätter


Klassisk Toast Skagen med handskalade räkor,dill, majonnäs, sikrom på rostat surdegsbröd.
159 :-
Rökt laxbakelse med färskost på ruccolabädd, gräslök, dillolja och ärtskott.
169:-
Serranoskinka och honungsmelon focacciabröd minimozzarella och Balsamico
129:-
Hummersoppa med ostgratinerad brödsticks
139:-
Rödbetscarpaccio med Fetaost honung valnötter och balsamico
95:-


VARMRÄTTER


Helstekt Oxfilé med färsk timjan och rödvinssås
Potatiskaka baconfrästa haricots verts bakade tomate och jordärtskockscreme
395:-
Majskyckling från Munka Ljungby med krämig Karl Johan svamp risotto
289:-
Färserad Rödtunga med baconcrunch och juliennegrönsaker
Potatispurée färsk dill och vitvinsås
345:-

Helgrillad ryggbiff med tryffelbearnaise bakade cocktailtomater och grön sparris
Amandarinepotatishalvor som är bakade i smör och färsk timjan
329:-
Grillat stort Grönsaksspett med majskolv aubergine squash och rödlök
Cajunpotatis och grön krämig Örtsås
165:-


Desserter


Creme Brulée med knäckigt täcke av caramell
95:-
Champagne och fläderparfait garneras med färska hallon basilikasirap
75:-
Mjölchokladpastej med minimaränger björnbär blåbär och Jordgubb
Mörk chokladsås och vispgrädde
95:-
Hallonpanacotta med mynta och färska hallon knäckflarn
59:-


Nattamat


Kokt korv med bröd
20:-
Janssons frestelse med grovbröd och ost
59:-
Vi tänder grillen innan hemgång då med fri tillgång får äta grillad korv med olika korvar från Per i Viken. Kryddstarka korvar lammkorvar och vanlig grillkorv. Serveras i bröd.
99:-

Ost och charkbricka stor o lyxigt upplagt
129:-


Personal


Kock ingår i menypriset vill man ha serveringspersonal kostar detta 345 kronor timmen ex 12% moms fram till klockan 23.00. Efter klockan 23.00 kostar det 495 kronor i timmen ex. 12 % moms. Man brukar räkna en servitör/servitris per 15 gäster sittandes middag. Vid buffé så räknar vi en servitör/ servitris per 25 gäster
Vill man ha hjälp med disken tillkommer en personal. Vi hyr ut hovmästare, serveringspersonal och bartender.